Over Jazzworks Eindhoven

Bestuur en beleid

Bestuur Jazzworks Eindhoven

Roel ter Weel

Roel ter Weel

Voorzitter

Saxofoon

Henk van IJzendoorn

Henk van IJzendoorn

Penningmeester a.i.

Piano

Mathieu Moons

Mathieu Moons

Bestuurslid

Contrabas

Carsten Köhler

Carsten Köhler

Bestuurslid

Piano

Maarten Steinmann

Maarten Steinmann

Bestuurslid

Saxofoon

Wat we doen, waar we voor staan

 

Vereniging Jazzworks Eindhoven is er voor mensen die graag jazz spelen. Ontmoeten en muziekplezier staan daarbij op de eerste plaats.

Workshops

Als eerste organiseren we elk voor- en najaar workshops op uiteenlopende niveaus. In circa tien repetities en twee uitvoeringen gaan de deelnemers met een docent aan de slag met een bepaald onderwerp. Hoewel alle workshops gericht zijn op improviseren is de docent vrij een specifiek thema te kiezen waardoor elke workshops weer verrassende resultaten oplevert. De repetities zijn in Buurthuis de Ronde aan de Tongelresestraat. De uitvoeringen vinden plaats bij POM, S-Plaza of PopEi.

Soms is een onderwerp te klein of te specifiek om er een hele serie workshops aan te wijden. Daarom organiseren we regelmatig eendaagse bijeenkomsten. Deze intensieve sessies, meestal in het weekend, geven muzikanten de kans om hun kennis van jazz te verdiepen onder leiding van een ervaren muzikant. Zo krijg je direct bruikbare, professionele tips en een uitgelezen kans om deze direct in de praktijk te oefenen.

JazzWorkOut

Elke maand houden we een laagdrempelige jamsessie, de JazzWorkOut, bij S-Plaza. Wij regelen een solide ritmesectie, een setlijst zonder al te moeilijke nummers; regel jij een mooie solo?
Iedereen kan meedoen, vocalist, blazer, ritmemuzikant. Lid of geen lid, kom gewoon langs, meld je bij de jamleader en kies de nummers die je graag wilt meespelen.
Aanvang om 20 uur.

Big Bands Brawl

In maart is er een Brawling Big Bands (in samenwerking met CKE en Popei). Elke big band kan meedoen. Bigbandleden zijn natuurlijk ook van harte welkom bij alle activiteiten van Jazzworks.

Smokin’ Solos

Op een zondag in december vindt Smokin’ Solos, het Eindhovens Jazzsolistenconcours, plaats. Smokin’ Solos is een gezamenlijk initiatief van Eindhoven Jazz Orchestra, Jazzworks Eindhoven en CKE. Instrumentalisten en vocalisten van alle leeftijden en niveaus mogen meedoen aan Smokin’ Solos.

 

 

Vacature

Penningmeester

Algemeen bestuurslid

 

Per direct is het bestuur van Jazzworks op zoek naar versterking. We zoeken mensen met een affiniteit met en liefde voor de jazz- en geïmproviseerde muziek.

Gevoel voor netwerken, organiseren en communicatie is gewenst. Het takenpakket is divers en staat niet vast; in goed overleg wordt het werk onder de bestuursleden verdeeld, waarbij iedereen doet waarin hij het beste is, of wat hij of zij het leukste vindt.

We zijn geen vergaderclub, maar overleg is noodzakelijk en liefst inspirerend of gezellig.

Heb jij zin om ons leuke team te komen versterken, neem dan contact met ons op. Wil je er eerst eens over praten, dan gaan we graag in gesprek.

Mail ons even via de Contactpagina

Contact

Vereniging Jazzworks Eindhoven
Dirk Heziuslaan 3
5591 AA Heeze
06-39777213

NL09INGB0005345334
t.n.v. Vereniging Jazzworks

Social media