Over Jazzworks

 

Vereniging Jazzworks Eindhoven organiseert bijzondere jazzactiviteiten

Workshops

Als eerste organiseren we elk voor- en najaar enkele workshops op uiteenlopende niveaus. In acht of tien repetities en twee uitvoeringen gaan de deelnemers met een docent aan de slag met een bepaald onderwerp. Hoewel alle workshops gericht zijn op improviseren is de docent vrij een specifiek thema te kiezen waardoor elke workshops weer verrassende resultaten oplevert. De repetities zijn in Buurthuis de Ronde aan de Tongelresestraat. De uitvoeringen vinden plaats in Café De Oude Rechtbank, Café Kraaij en Balder of bij PopEi.

Jamsessies

Elke derde zondag van de maand – de zomervakantie uitgezonderd – houden we een laagdrempelige jamsessie in ons gezellige stamcafé Kraaij en Balder. Wij regelen een solide ritmesectie, een setlijst zonder al te moeilijke nummers; regel jij een mooie solo?
Iedereen kan meedoen, vocalist, blazer, ritmemuzikant. Lid of geen lid, kom gewoon langs, meld je bij de jamleader en kies de nummers die je graag wil meespelen.
Aanvang om 15 uur. Na afloop rond 17 uur is er een leuke band die een band heeft met een van de leden van Jazzworks.

Clinics

Soms is een onderwerp te klein of te specifiek om er een hele serie workshops aan te wijden. Daarom organiseren we regelmatig eendaagse clinics of masterclasses. Deze intensieve sessies, meestal in het weekend, geven muzikanten de kans om hun kennis van Jazz te verdiepen onder leiding van een ervaren muzikant. Zo krijg je direct bruikbare, professionele tips en een uitgelezen kans om deze direct in de praktijk te oefenen.

 

Big Bands Brawl

In maart is er een Brawling Big Bands (ism CKE en Popei). Elke big band kan meedoen. Bigbandleden zijn natuurlijk ook van harte welkom bij alle activiteiten van Jazzworks.

 

Smokin’ Solos – Eindhovens Jazzsolistenconcours

Op zondag 9 december 2018 vond de eerste editie van Smokin’ Solos, het Eindhovens Jazzsolistenconcours, plaats. Smokin’ Solos is een gezamenlijk initiatief van Eindhoven Jazz Orchestra, Jazzworks Eindhoven en CKE. Instrumentalisten en vocalisten van alle leeftijden en niveaus mogen meedoen aan Smokin’ Solos.