Playing Funky Jazz and Beyond! – vanaf 10 september

Twaalf avonden. Tweewekelijkse workshop van 10 september 2019 tot 28 februari 2020

Alle deelnemers van Funky Jazz 2018 waren enthousiast. Tijdens de presentatie deden ze het publiek versteld staan van hoeveel ze in acht avonden hard werken met Martien Tielemans geleerd hadden. Dat vroeg om een vervolg. Daarom start in september Playing Funky Jazz and Beyond! Voor dit vervolgprogramma heeft Martien flink wat ideeën klaarliggen om dit genre verder te verdiepen en in de vingers te krijgen. Dus…  

  • Ligt je hart bij funky jazz?
  • Ben je op zoek naar de fijne kneepjes van dit genre?
  • Wil je nog meer grip krijgen op de feel van je favoriete jazznummers?

Meld je dan aan voor Playing Funky Jazz and Beyond! In twaalf avonden van leren en proberen geef je je muzikale vaardigheden een boost. Wat is de structuur van een nummer? Hoe is de melodielijn? Hoe is de opbouw in akkoorden? Welke ritmische figuren kun je spelen? Hoe werk je aan dynamiek? Hoe moet je een nummer “brengen”? Met gelijkgestemde muziekliefhebbers ontwikkel je je vaardigheid in het samenspelen en improviseren. Met de gedegen aanpak van docent Martien Tielemans wordt deze workshop voor jou een nieuwe boeiende uitdaging.
 

Martien Tielemans: “Ik wil werken aan ‘inside/outside’-improvisatie, om solisten de vrijheid te bezorgen de geijkte (pentatonische) ladders los te laten. Hiermee geef je meer spanning, vrijheid en inhoud aan je improvisaties.”

 “Martien heeft mij laten ontdekken
hoe mooi valse noten kunnen klinken.”
Jos VerschuijtenAanmelden: stuur een bericht naar info@jazzworkseindhoven.nl. Vermeld je contactgegevens en je instrument.
Data: 10 en 24 september, 8 en 22 oktober, 5 en 19 november, 3 en 17 december, 7 en 21 januari, 4 en 18 februari, telkens  van 19.30 tot 22.30 uur inclusief spullen klaarzetten en korte pauze, in De Ronde, Tongelresestraat 146 te Eindhoven. Presentatie op 28 februari. Kosten: 220 euro. Voor leden Vereniging Jazzworks: slechts 190 euro. Voor studenten: slechts 120 euro.

Comments are closed.